Translate

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΟΚΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Ίσως το σενάριο που ακολουθεί να έχει συμβεί και σε εσάς ...
Ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί μετά από 8 ώρες ύπνο ,πίνετε καφέ και  φεύγετε βιαστικά για την δουλειά.Το μεσημέρι πάλι κουρασμένοι  και από το stress της δουλειάς , πίνετε καφέ  . Αν δε ,δουλεύετε και μέχρι αργά το απόγευμα , ένας ακόμη καφές θα ήταν απαραίτητος... 
Το βράδυ νιώθετε φυσικά μετά την ολοήμερη ταλαιπωρία , εξαντλημένοι και άδειοι.  Επιστρέφετε στο σπίτι. Η τηλεόραση αναλαμβάνει τον ψυχαγωγικό-αποχαυνωτικό ρόλο της , καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη ενέργεια , για άλλες δραστηριότητες. Ο βραδινός ύπνος βρίσκει το σώμα νευρικό και εξαντλημένο και το πνεύμα ανίκανο και για την παραμικρή προσπάθεια.  
Το καθημερινό πρόγραμμα αποσυντονίζει το σώμα . Όταν δεν υπάρχουν σταθερές ώρες ύπνου ,φαγητού και δραστηριοτήτων ,το σώμα αντιδρά με μειωμένη ενέργεια και αποδοτικότητα . 
Όλα λοιπόν είναι θέμα ενέργειας . 
Όμως , εδώ πρέπει να πούμε ότι ο άνθρωπος δρα και αντιδρά σχεδόν πάντα με το υποσυνείδητο . Για να το καταλάβουμε δε αυτό , είναι ότι πολλές φορές που απευθυνόμαστε σ΄ ένα γιατρό για ιατρικές συμβουλές , είναι ο πρώτος που καταπατά τις συμβουλές του ...
  •  Ο γιατρός  σε συμβουλεύει να κόψεις το κάπνισμα , ενώ ο ίδιος καπνίζει. 
  •  Ο γιατρός  σε συμβουλεύει πως να αποφύγεις το άγχος , και την κατάθλιψη , ενώ είναι ολοφάνερο πως και ο ίδιος πάσχει από κατάθλιψη. 
Βάζουμε το παράδειγμα του γιατρού για να δείξουμε ότι δεν είναι αρκετή η γνώση . Ο άνθρωπος είναι περισσότερο περί πλοκο ον.  Και στην ουσία δεν υπάρχει γενικός κανόνας για όλους τους ανθρώπους . Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και επί πλέον έχει ευαισθησίες . Δηλαδή δεν είναι αναίσθητος σχετικά με τους συνανθρώπους του. Υποφέρει όχι για τα δικά του δεινά , αλλά για τα δεινά των άλλων.  
Ο αίρων τις αμαρτίες του κόσμου ... 
Δηλαδή αν θέλουμε να παραμείνουμε λογικοί , πρέπει να υποφέρουμε .
Δεν γίνεται διαφορετικά ...

Όπως υποστηρίζουν οι έγκυρες παραδόσεις , το αληθινό επίπεδο της κατανοήσεώς μας δεν εξαρτάται από την ευστροφία ή μη του νου μας ή από το τι παραδεχόμαστε ως σωστό ,αλλά από το επίπεδο της ενέργειάς μας. Ένα άτομο με υψηλό επίπεδο ενέργειας έχει περισσότερες πιθανότητες να κατανοήσει τον κόσμο ... Αντίθετα ένα άτομο χαμηλής ενέργειας ακόμη και αν διαθέτει την απαιτούμενη ευστροφία, μόρφωση, αντίληψη δεν θα μπορέσει να συντονιστεί με τις νέες ενεργειακές απαιτήσεις και κινδυνεύει μάλιστα να προκαλέσει ένα ακόμη διχασμό στο πνεύμα του : δηλαδή να καταλαβαίνει κάτι που δεν μπορεί να εφαρμόσει. 
Εκ πρώτης όψεως , η έλλειψη ενέργειας φαίνεται παράδοξη . Υποτίθεται ότι το φυσικό περιβάλλον γνωρίζει πότε να φορτίζει τις μπαταρίες για αυτό και η φύση εναλλάσσει ρυθμούς ύπνου και ανάπαυσης. 
Τότε γιατί υπάρχει αυτή η απώλεια ενέργειας που εκδηλώνεται και ως κούραση ; 
Οι αιτίες είναι ψυχοσωματικές και οι τεχνικές που ακολουθούν προσφέρουν κάποιες λύσεις , γιατί όπως είπαμε κάθε άνθρωπος είναι μία ιδιαιτερότητα.

  • Το τεχνητό ανθρώπινο περιβάλλον δημιουργεί πολλά οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα που διεγείρουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Δεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες διαφημιστικά μηνύματα  ,τα οποία είναι υποσυνείδητα . Η υπερδιέγερση σε 8 με 12 ώρες δουλειάς κουράζει τις αισθήσεις . Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο ,όταν η δουλειά μας δεν μας είναι  αρεστή , οπότε έχουμε έναν επί πλέον στρεσογόνο παράγοντα . Το καθημερινό άγχος όμως κουράζει ορμονικά ,μεταβολικά και ενεργειακά το σώμα. Ο περιορισμός ή εξάλειψή του οδηγεί αυτόματα σε υψηλότερα ενεργειακά επίπεδα.
  • Η σύγχρονη εξευγενισμένη διατροφή κρίνεται ενεργειακά ανεπαρκής καθώς είναι φτωχή σε βιταμίνες ,ιχνοστοιχεία και ένζυμα , στοιχεία απαραίτητα για ένα σταθερό ενεργειακό επίπεδο . Ο τρόπος που ο σύγχρονος άνθρωπος συνδυάζει τις τροφές του ,αναγκάζει το σώμα του να δαπανά τεράστια ποσά ενέργειας για την πέψη. Μετά από ένα βαρύ και ακατάλληλο γεύμα ,οι περισσότεροι αισθάνονται κόπωση και υπνηλία. 
  • Φροντίζουμε να κάνουμε , σιωπηρά διαλείμματα ,κατά την διάρκεια της δουλειάς . Ξεκουράζουμε για ένα λεπτό τα μάτια μας ,τεντώνουμε το σώμα μας και παίρνουμε βαθιές αναπνοές. Σκεφτόμαστε κάτι θετικό ή σταματάμε τις σκέψεις μας για ένα λεπτό. Κάνουμε διαλείμματα του ενός λεπτού κάθε ώρα. Η μικρή ανανέωση που προσφέρει αυτή η τεχνική γίνεται αμέσως αισθητή. Αν νιώθουμε ότι η δουλειά μας κουράζει ψυχολογικά ,επαναπροσδιορίζουμε τις προτεραιότητές μας . Αν νιώθουμε κουρασμένοι και ανικανοποίητοι στην εργασία μας επί 30 χρόνια , οι συνέπειες για την υγεία μας θα είναι ολέθριες.
  • Είναι βασικό να μάθουμε να αναγνωρίζουμε το στρές. Το στρές εκδηλώνεται είτε με έντονες αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα ,όπως αγωνία και φόβος, ή με έντονα σωματικά ερεθίσματα ,όπως πόνος στο στομάχι,σφίξιμο στην καρδιά ή το στήθος,ξηρό στόμα ,αυξημένους παλμούς και ανεβασμένη αρτηριακή πίεση . Ο διαλογισμός που χρησιμοποιεί την παρακολούθηση της αναπνοής έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνει τις ορμονικές επιπτώσεις του στρές στο σώμα . Η ενέργεια του σώματος σταθεροποιείται ,όταν υπάρχει ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα ύπνου,φαγητού και δραστηριοτήτων . Ο ύπνος και το πρωινό ξύπνημα την ίδια περίπου ώρα ,το φαγητό σε σταθερή χρονική βάση , η γυμναστική την ίδια ώρα κάθε ημέρα είναι απλές και αποτελεσματικές αποφάσεις.  
  • Αν ένα μελαγχολικό άτομο είναι υπερ ευαίσθητο ,και μπορεί να ερμηνέψει λανθασμένα την απόρριψη ,σαν έλλειψη αγάπης ,μπορεί να σκεφτεί τα λόγια του δημοσιογράφου , στο μυθιστόρημα του Grahan Greene , Quiet American , ΄΄Ο Ησυχος Αμερικάνος'' .         Αν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε το γεγονός ότι καμμία ανθρώπινη ύπαρξη δεν θα κατανοήσει ποτέ κάποια άλλη ,κανένας άντρας την γυναίκα του,εραστής την ερωμένη του ,γονιός το παιδί του. Ισως για αυτό οι άνθρωποι έχουν εφεύρει τον ΘΕΟ , ένα ΟΝ που δείχνει κατανόηση.
************
Η πρόταση του Κωνσταντίνου Μουρούτη ,στηρίζεται στην απομάκρυνση των γενεσιουργών αιτιών σε κυτταρικό επίπεδο DNA και όχι στην συμπτωματική αγωγή που δυστυχώς εφαρμόζει η σύγχρονη ιατρική.

  1. Nutrition-Διατροφή .  Η σωστή σωματική και πνευματική διατροφή είναι το θεμέλιο της καλής υγείας . Καθημερινά η σωματική τροφή μας πρέπει να ολοκληρώνεται σε τρία κύρια γεύματα και όχι σε πολλά και μικρά. Συνίσταται να αποφεύγουμε την ζωική πρωτείνη (γαλακτομικά προιόντα και κρέας) και να ακολουθούμε όσο δυνατόν περισσότερο φυτοφαγική διατροφή. Επίσης ,η πνευματικική μας τροφή πρέπει να βασίζεται και αυτή σε ποιοτική πληροφόρηση,διότι έτσι αποταμιεύουμε στον εγκέφαλό μας υγιείς συνάψεις που είναι πολύ σημαντικές για την ψυχική υγεία και ισορροπία.
  2. Exercise - Ασκηση  Η σωματική και πνευματική άσκηση είναι ένας νόμος της ζωής που βελτιώνει την υγεία του σώματος ,του μυαλού και του πνεύματος. Ο τόνος και η ενδυνάμωση των μυών πολλαπλασιάζει την ζωτικότητα και την υγεία και δίνει μήνυμα στον εγκέφαλο να σταματήσει την φθορά. Συνίσταται να ασκούμαστε καθημερινά με περιπάτους πρωί απόγευμα και να αφιερώνουμε χρόνο και για πνευματική άσκηση. 
  3. Water - Νερό Το νερό αν και δεν περιέχει θρεπτικά συστατικά ,είναι ουσιώδες και αναγκαίο στην ζωή .Μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στα όργανα και στους ιστούς , διατηρεί τον όγκο του αίματος ,βοηθά στην ρύθμιση της θερμοκρασίας ,απομακρύνει τα απόβλητα  ,διατηρεί τις ευαίσθητες χημικές ισορροπίες . Επειδή το σώμα μας είναι 70% νερό,πρέπει να το διατηρούμε καλά ενυδατωμένο. Η έλλειψή του προκαλεί αφυδάτωση με πονοκεφάλους ,κούραση ,απώλεια συγκέντρωσης. Συνίσταται να πίνουμε περίπου ένα ποτήρι νερό ανά ώρα , και όχι κατά την διάρκεια των γευμάτων. Επίσης η υδροθεραπεία ,κολύμπι , ντούζ μασάζ , ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος , την λειτουργία του θυροειδούς , το ανοσοποιητικό σύστημα. 
  4. Sunlight - Ηλιος  Χωρίς το φως του ήλιου κανένας ζωντανός οργανισμός δεν θα μπορούσε να ζήσει . Με προσεκτική έκθεση στον ήλιο (νωρίς το πρωί/απόγευμα) σε συνδυασμό με κατάλληλη διατροφή,νερό,αέρα,άσκηση,επιτυγχάνονται τα ακόλουθα : Μειώνεται η υπέρταση , η χοληστερίνη , η χοληστερόλη, το σάκχαρο στο αίμα,ο ρυθμός αναπνοής,ο καρδιακός ρυθμός ,το άγχος,η ένταση,οι λοιμώξεις,οι μυκητιάσεις,τα μικρόβια,ο κίνδυνος μετάδοσης των ασθενειών και τα επίπεδα των τοξικών βαρέων μετάλλων. Αυξάνεται η βιταμίνη D, ισχυροποιούνται οστά,δόντια,νύχια,η αντοχή της καρδιάς,η παροχή του αίματος , η έκκριση της αδρεναλίνης,τα αντισώματα,η ταχύτητα επούλωσης τραυμάτων,η εγκεφαλική δραστηριότητα,τα επίπεδα των πολυτίμων μεταλλικών ιχνοστοιχείων στο αίμα και γενικά όλο το ανοσοποιητικό σύστημα . Συνίσταται ολόχρονα συχνά και σύντομα ηλιόλουτρα. 
  5. Temperance - Μετριοπάθεια - Εγκράτεια / Αυτοκυριαρχία σε όλα τα επίπεδα . Μετριοπάθεια σε πράγματα που μας ωφελούν και εγκράτεια /αυτοκυριαρχία στα πράγματα που μας βλάπτουν, είναι το κλειδί της υγείας. Σε οποιαδήποτε ενέργειά μας εργασία,φαγητό ,άσκηση,συζήτηση,κλπ απαιτείται συνεχής αυτο έλεγχος ,ώστε να τηρείται αυτή η αρχή. 
  6. Air - Αέρας Ο αέρας είναι το ζωτικότερο στοιχείο για τον άνθρωπο και τα ζώα.Με γεμάτες και βαθιές αναπνοές καθαρού φρέσκου αέρα,καθαρίζεται το αίμα,σκοτώνονται οι ιοί ,βακτήρια,καρκινικά κύτταρα,ηρεμούν/γαληνεύουν τα νεύρα,ανοίγει η όρεξη,βοηθείται η πέψη και έχουμε ήρεμο και γλυκό ύπνο.  
  7. Rest - Ξεκούραση Η ίαση απαιτεί ξεκούραση επειδή ο ύπνος επιτρέπει στο σώμα να ανανεωθεί . Υπάρχουν δύο βασικοί ρυθμοί για τον άνθρωπο ο 24ωρος και ο εβδομαδιαίος. Κάθε 24 ώρες μεταξύ 23 00 και 06 00 και ιδιαίτερα την έβδομη ημέρα γίνονται κυτταρικές διορθώσεις στο DNA . Η έβδομη αρχή μας λέει να αφιερώνουμε την έβδομη ημέρα σε ανάπαυση και δοξασία στον Δημιουργό. 
  8. Trust in Divine Power - Εμπιστοσύνή στον Θεό. Η 8η και η πλέον σημαντική αρχή. Στο σώμα μας έχουμε 30 με 40 χιλιάδες γονίδια. Ανάλογα με τον τρόπο που ζούμε ενεργοποιούνται γονίδια. Οταν ακολουθούμε τις οκτώ απόλυτες αρχές υγείας ενεργοποιούνται τα μή ωφέλιμα γονίδια. Σήμερα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι όχι μόνο η σωματική μας υγεία αλλά και  η ψυχική μας υγεία / η προσωπικότητά μας εξαρτάται από το είδος των γονιδίων που έχουν ενεργοποιηθεί ή απενεργοποιηθεί.Είμαστε με λίγα λόγια το αποτέλεσμα της σωματικής και πνευματικής διατροφής και άσκησης που ακολουθούμε. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι με την συγχώρεση και την αγάπη ενεργοποιούνται ωφέλιμα γονίδια και απενεργοποιούνται μη ωφέλιμα. Ο Δημιουργός κάθε δευτερόλεπτο μας στέλνει πακέτα ενέργειας που χωρίς αυτά κανένας οργανισμός δεν θα μπορούσε να ζήσει .  Οι επιστήμονες αποκαλούν αυτήν την ενέργεια ως φυσική δύναμη επιλογής από το σύμπαν , και λειτουργεί ως σπινθήρας Ζωής . Ο Δημιουργός μας στέλνει συνέχεια ωφέλιμη ενέργεια και απομένει σε εμάς να κλείσουμε τους κατάλληλους διακόπτες για να πάρουμε αυτήν την ενέργεια . Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε τρόπο ζωής και οι διακόπτες θα αρχίσουν σιγά σιγά να κλείνουν . Τότε τα ωφέλιμα γονίδια ενεργοποιούνται και τα μή ωφέλιμα απενεργοποιούνται και η θεραπεία είναι θέμα χρόνου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: